Kontakt
Unter Umständen sind Sie an der Website von Bilfinger in %s interessiert.
Andernfalls wählen Sie hier Ihre gewünschte Länderseite aus.
+

Theonas Emmanouil - Monteur steigers

 

 

“Je werkt altijd op verschillende plekken, en met verschillende mensen. Ook in het werk zit variatie; ik ben niet alleen maar bezig met opbouwen, maar denk ook na over de constructie en hoe je bijvoorbeeld het materiaal gebruikt. Ik heb zelf op meer dan tien verschillende fabrieken gewerkt in Nederland en België. Dan ontmoet je veel verschillende mensen."

Het verhaal van Theonas

Hoe ben je bij Bilfinger terecht gekomen?

“Via mijn neef die ook bij Bilfinger werkte. Ik heb eigenlijk boekhouding gestudeerd, iets heel anders dus. Maar ik wilde graag lichamelijk actief en buiten bezig zijn. Variatie in mijn dag vind ik ook heel belangrijk. Dus daarom heb ik een baan als steigerbouwer geprobeerd, en ben ik hier gebleven.”

Waarom blijft jouw werk interessant?

“Je werkt altijd op verschillende plekken, en met verschillende mensen. Ook in het werk zit variatie; ik ben niet alleen maar bezig met opbouwen, maar denk ook na over de constructie en hoe je bijvoorbeeld het materiaal gebruikt. Ik heb zelf op meer dan tien verschillende fabrieken gewerkt in Nederland en België. Dan ontmoet je veel verschillende mensen. Na deze periode is het nu wel weer fijn om op één vaste locatie te zitten. “

Hoe belangrijk is teamwork voor jou?

“Heel erg belangrijk. Je moet goed kunnen samenwerken met elkaar. De hele dag kan worden verpest als je niet goed met iemand samenwerkt. Gelukkig komt dat bijna nooit voor bij Bilfinger! Ik heb eigenlijk nooit een vast team, ik word op verschillende plekken ingezet en dat vind ik prima. Het belangrijkste vind ik dat mijn teamgenoten op een klus gemotiveerd zijn en hun best doen. Dat vind ik belangrijker dan kennis of kunde. Dat kun je altijd nog leren.”

Waarom werk jij al acht jaar bij Bilfinger?

“Ik vind het fijn dat ik bij een stabiel en betrouwbaar bedrijf werk. Ook de arbeidsvoorwaarden vind ik goed. Bovendien zie ik dat er voortgang in mijn loopbaan zit. Ik ben immers doorgegroeid van hulpsteigerbouwer naar monteur steigers 1. Daarnaast heb ik voor een bank op kantoor gewerkt, maar dat is niks voor mij! Er was weinig variatie en ik kreeg er allerlei lichamelijke klachten van - ik werk op dit moment liever met mijn handen. Misschien dat ik weer op kantoor ga werken als ik ouder ben.“

Hoe ziet jouw dag eruit?

“Ik begin natuurlijk met de vergunning klaarmaken en iedereen inschrijven. Dan spreken we het werk door met de ploeg en regelen we het benodigde materiaal. Als eerste monteur kijk ik goed naar de ploeg en hoe we het werk indelen. Bij eenvoudige klussen laat ik een ploeg het zelf doen, bij ingewikkeldere klussen help ik zelf veel mee.“

Hoe ziet jouw toekomst bij Bilfinger eruit?

“Normaalgesproken zou je als steigerbouwer doorgroeien tot (meewerkend) voorman. Dat zou ik mooi vinden, maar ik zou eigenlijk ook graag engineer willen worden; het tekenen van steigers en de bijbehorende berekeningen maken. Zeker als ik wat ouder word en het fysiek wat zwaarder wordt om steigers te gaan bouwen.”

Waarom zouden potentiele nieuwe collega’s bij Bilfinger moeten komen werken?

“Alles is goed georganiseerd bij Bilfinger, je hebt een mooie en stabiele toekomst; als je je best doet dan krijg je genoeg kansen en mogelijkheden, en veel vertrouwen van de leidinggevenden. Daarnaast is het fijn om de hele dag actief en buiten bezig te zijn. Dat moet je wel liggen natuurlijk. Oh ja, en de collega’s zijn leuk!”

Klinkt het verhaal van Theonas jouw als muziek in de oren en wil je ook werken bij Bilfinger? Wij zoeken nog meer talent!

BEKIJK ONZE VACATURES

Andere collega's bij Team Bilfinger

captcha
Ihre Nachricht an
captcha