Kontakt
Unter Umständen sind Sie an der Website von Bilfinger in %s interessiert.
Andernfalls wählen Sie hier Ihre gewünschte Länderseite aus.
+

Luca Nemmers - Uitvoerder

 

 

Er is sowieso altijd wat te doen op locatie waar ik werk. Er is natuurlijk gepland onderhoud, maar vaak zijn er ook onverwachte zaken de acuut moeten worden opgelost. Dat houdt het ook interessant. En daarnaast hebben ik een leuk team en een goede Site Manager, dat zorgt er ook voor dat het werk leuk blijft."

Hoe ben je bij Bilfinger terechtgekomen?

“Ik werk al vanaf mijn 17e als pijpfitter. Eerst bij een ander bedrijf; daar volgde ik ook de BBL opleiding Pijpbewerking. Daar ben ik doorgegroeid naar meewerkend voorman, maar ik zag verder niet zoveel groei meer in mijn carrière. Dus via een oud-collega, die toen naar Bilfinger ROB is overgestapt, ben ik daar ook eens gaan praten. Het werd al snel duidelijk dat er bij Bilfinger meer mogelijkheden waren om door te groeien, dus ben ik daar begonnen. In eerste instantie ben ik begonnen als meewerkend voorman, maar al heel snel werd ik uitvoerder.”

Wat vind je leuk aan je functie?

“Het leukste vind ik dat het nooit saai is – iedere dag is er weer een nieuwe uitdaging. Ik ben meestal bezig met toezichthouden op het werk, bijvoorbeeld op de kwaliteit en of het veilig gebeurd, maar als het nodig is spring ik ook in als fitter. Er is sowieso altijd wat te doen op locatie waar ik werk. Er is natuurlijk gepland onderhoud, maar vaak zijn er ook onverwachte zaken de acuut moeten worden opgelost. Dat houdt het ook interessant. En daarnaast hebben ik een leuk team en een goede Site Manager, dat zorgt er ook voor dat het werk leuk blijft.”

Hoe ziet jouw dag er meestal uit?

“We beginnen s ’ochtends vroeg om 07:00 met de ‘wake-up call’ met de hele ploeg. Dan bespreken we wat er moet gebeuren op die dag en waar. En natuurlijk ook of er nog dingen zijn op het gebied van veiligheid waar we rekening mee moeten houden. Op onze werklocatie worden chemische stoffen verwerkt, dus dan is het heel erg belangrijk dat je je aan alle regels houdt, de goede beschermingsmiddelen draagt, en de procedure volgt.

Dan gaan we de vergunning halen en gaan we aan de slag. Als er verschillende kleine klussen zijn, kunnen een paar ervaren collega’s uit mijn team dat vaak zelfstandig doen, en hoef ik daar niet steeds bij te zijn. Dan houd ik toezicht op de andere ploeg. “

Hoe ziet het team eruit?

“We hebben hier op locatie eigenlijk twee teams; één voor het dagdagelijks onderhoud – dat zijn ongeveer vier man plus een voorman -  en één voor de kleine stops (als een installatie stil wordt gelegd voor onderhoud). In dat laatste team werk ik en de grootte daarvan verschilt van tien tot twaalf man. In mijn team zitten voornamelijk onderhoudsmonteurs, maar ook pijpfitters en een lasser. Het team is enthousiast en heel hecht.”

Hoe belangrijk is teamwork voor jou?

“Heel erg belangrijk. En gelukkig gaat dat hier heel goed. Iedereen heeft echt wat voor een ander over – dat heb ik wel eens anders meegemaakt. Het is hier soms wel chaotisch en dan is het heel fijn om op elkaar te kunnen bouwen. Dat geldt overigens voor de samenwerking onderling, maar ook met alle andere disciplines. Wij werken op deze site namelijk samen met de collega’s van Bilfinger Industrial Services die steigerbouw en isolatie doen. Dat werkt heel prettig. Wat ook fijn is, is dat de Site Manager hier altijd achter ons staat.”

Hoe ziet de toekomst er voor jou uit?

“Nou, ik wil eerst een goede uitvoerder worden! Ik ben nog maar net begonnen als uitvoerder en dat is ook heel snel gegaan, dus daar moet ik nog in groeien. De functie uitvoerder staat overigens gelijk aan die van supervisor. De volgende stap zou projectleider kunnen zijn. Maar dat zie ik dan wel.”

Hoe zou je de cultuur bij Bilfinger beschrijven?

“Het is een hele hechte groep. Iedereen werkt samen, ook met andere disciplines. Het is fijn dat iedereen naar het volledige plaatje kijkt en niet alleen naar zijn eigen ‘eiland’. Het team dat we nu hebben is heel leuk. Naast jonge collega’s hebben we ook veel ervaren collega’s die van de hoed en de rand weten waar je altijd bij terecht kan.”

Waarom zouden nieuwe collega’s bij Bilfinger moeten komen werken?

“Omdat het hier altijd gezellig is! Iedereen neemt zijn verantwoordelijkheid en doet zijn werk – niks is eigenlijk teveel gevraagd voor collega’s. Het is ook wel leuk dat we allemaal een beetje dezelfde interesses hebben.“

Wat doe je graag na je werk?

“Natuurlijk leuke dingen doen met vrienden, maar ik polijst ook auto’s bij mij op de oprit. Dat vind ik ook mooi om te doen!”

Klinkt het verhaal van Luca jou als muziek in de oren? Kijk voor onze vacatures op:

JOBS.BILFINGER.COM

 

Andere collega's bij Team Bilfinger

captcha
Ihre Nachricht an
captcha