Kontakt
Unter Umständen sind Sie an der Website von Bilfinger in %s interessiert.
Andernfalls wählen Sie hier Ihre gewünschte Länderseite aus.
+

Willem, Jeffrey en Michel Beerens - Projectleider, uitvoerder, isolatiemonteur & NDO-er

 

 

Michel: ”Ik vind mijn werk gewoon heel erg leuk. Veel vrienden die een kantoorfunctie hebben, moeten hun werk mee naar huis nemen. Dat vind ik dan weer niks; laat mij maar lekker buiten lopen en met mijn handen bezig zijn.”"

Het verhaal van de familie Beerens

Hoe zijn jullie bij Bilfinger terecht gekomen?

Willem: “Ik ben na school begonnen met varen en daarna ging ik in militaire dienst, waar ik ook voornamelijk op het water zat bij de Genie vaartuigendienst. Maar het werd tijd voor meer vaste grond onder mijn voeten. Ik had een broer die het naar zijn zin had in de steigerbouw, dus ben ik in 1979 ook gaan solliciteren voor een baan in de steigerbouw. Zo kwam ik bij Bilfinger (toen nog onder een andere naam) terecht. Ik ben begonnen als hulpsteigerbouwer, toen noemde ze dat nog ‘sjouwer’. Omdat ik interesse had in veiligheid en later ook in leidinggeven, heb ik allerlei cursussen kunnen doen via Bilfinger, en inmiddels ben ik doorgegroeid naar projectleider. Daarnaast geef ik ook diverse trainingen en werk ik met andere collega’s aan het opzetten van het ‘Opleidingscentrum Roosendaal’, waar we nieuwe collega’s trainen en beoordelen.”

Jeffrey: “Door mijn vader wist ik op mijn tiende al: ‘ik ga de steigerbouw in’. Ik vond het toen al zo’n mooi beroep in een fantastische en diverse omgeving in de industrie."

“En natuurlijk een sterke vader als voorbeeld", merkt Willem lachend op.

“Toen ik 17 jaar was, wilde ik gaan werken. Maar ik mocht nog niet bij onze klanten aan de slag – daarvoor moet je minimaal 18 jaar oud zijn, in verband met de veiligheidsvoorschriften. Dus ik ben begonnen in het magazijn. Toen ik 18 werd, werd ik hulpsteigerbouwer. En eigenlijk is het toen heel snel gegaan. Binnen 2,5 jaar was ik Meewerkend Voorman, en nu dus Uitvoerder in regio Noordoost. Dat is mooi aan Bilfinger. Als je wil en kan, dan kun je echt wat bereiken.”

Michel: “Nou, steigerbouw, dat was niet echt iets voor mij. Ik wilde eigenlijk stukadoor worden, maar er was geen plek vrij op die opleiding. Toen zei mijn vader natuurlijk: ‘Probeer anders ook steigerbouw’, maar ik wilde liever iets anders. Isolatie, dát vond ik wel interessant. Dus via een kort opleidingstraject ben ik bij Bilfinger begonnen als isolatiemonteur. Omdat ik wat variatie wilde heb ik nu de kans gekregen om cursussen Niet-Destructief Onderzoek (NDO) te doen en mijn IRATA levels te halen voor rope access. Momenteel hang ik dus voornamelijk ‘in de touwen’ om NDO uit te voeren.“

Hoe belangrijk vinden jullie teamwork?

Jeffrey: “Je kunt eigenlijk niets alleen. Samenwerken is de sleutel tot alles.”

Michel: “Binnen je team is samenwerking heel belangrijk. Je moet van elkaar op aan kunnen en de juiste mensen om je heen hebben.”

Willem:  “Natuurlijk is een team heel belangrijk. Dan kun je elkaar ook wat leren. Ik heb in mijn carrière ook veel aandacht besteed aan het opleiden en opbouwen van een goed team. “

Waarom werken jullie al zo lang bij Bilfinger?

Michel: ”Ik vind mijn werk gewoon heel erg leuk. Veel vrienden die een kantoorfunctie hebben, moeten hun werk mee naar huis nemen. Dat vind ik dan weer niks; laat mij maar lekker buiten lopen en met mijn handen bezig zijn.”

Willem: "Kijk; we zitten hier gewoon goed. Dingen zijn goed geregeld en je kunt alle kanten op als het in je zit."

Hoe ervaren jullie de cultuur bij Bilfinger?

Jeffrey: “Wat ik mooi vind is dat er een open en eerlijke cultuur is bij Bilfinger. Het management staat dicht bij de werkvloer en is betrokken – de COO kent veel mensen op de vloer bij naam, bijvoorbeeld. We durven elkaar aan te spreken, dat is heel belangrijk, zeker voor de veiligheid. Daarnaast zie ik ook dat collega’s veel over hebben voor elkaar en voor het bedrijf. Er wordt veel veerkracht getoond en iedereen doet zijn best om goed werk af te leveren.”

Michel: ”Daar heb ik eigenlijk niks aan toe te voegen!”

Willem: “Wat ik altijd heel belangrijk vind; hoe je s ’morgens binnenkomt, ga je s ’avonds weer naar huis. Dat wil zeggen, heel, veilig en in goede gezondheid. Dus veiligheid is altijd de eerste prioriteit.”

Hoe ziet de toekomst er voor jullie uit?

Willem: “Pensioen! Maar eerlijk gezegd blijf ik liever werken, hoor. Wie weet kan ik nog wel wat blijven doen voor Bilfinger in die tijd.”

Jeffrey: “Wat mij betreft is uitvoerder zijn niet mijn plafond. Sowieso zou ik graag projectleider willen worden – en in de voetsporen treden van mijn vader. Dat kan ook en daar heb ik ook gesprekken over. En wie weet wat daarna de mogelijkheden zijn. Als je de ambitie hebt en verantwoordelijkheid kan nemen, dan is er van alles mogelijk en kun je ook allerlei cursussen en opleidingen doen om verder te groeien.“

Michel: “Ik blijf liever gewoon op vloer werken, leidinggeven trekt mij dan weer niet zo. Ik ben daar anders in dan mijn vader en broer. Ik heb met veel plezier isolatie gedaan, en ben op verschillende locaties geweest. Dat was altijd heel interessant, maar ik wilde wel eens wat anders. Toen ik dat aangaf ben ik gelijk benaderd met de vraag of ik NDO wilde gaan doen. En rope access vond ik altijd al interessant; ik vind het echt prachtig om te zien. Dus toen de mogelijkheid kwam om ook daarin mijn levels te gaan halen, heb ik die kans gelijk gegrepen. Zolang ik nog buiten kan lopen en lekker mijn ding kan doen, vind ik het prima."

Waarom zouden nieuwe collega’s bij Bilfinger moeten komen werken?

Michel: “Door de veelzijdigheid van Bilfinger is het mogelijk om binnen het bedrijf ook andere dingen te gaan doen. Je kunt natuurlijk doorgroeien naar leidinggevende functies, maar ook bij een andere discipline gaan werken als je op een andere manier variatie in je werk zoekt of je verder wil ontwikkelen.”

Willem: “Naast dat het werk gewoon heel mooi is, is er bij Bilfinger van alles mogelijk. Het is ook fijn dat het een stabiel bedrijf is; je krijgt je salaris altijd op tijd, bijvoorbeeld. En er is open communicatie. De stap tussen directie en de medewerkers is heel klein.”

Jeffrey: “Daar wil ik nog aan toevoegen dat Bilfinger in de markt echt wordt gezien als één van de beste in ons vakgebied. Maar we staan altijd open voor verbetering natuurlijk. Daarbij wordt naar iedereen geluisterd. Als je je inzet wordt dit echt gezien en gewaardeerd. Je krijgt vertrouwen en verantwoordelijkheid.” 

Wat zijn jullie hobby’s?

Jeffrey: “Nou naast mijn werk heb ik het druk met mijn gezin! Ik heb een kindje en de tweede is onderweg! Als er nog tijd over is dan game ik graag.”

Willem: “Mijn hobby is werken. Echt, dat ik vind ik gewoon het leukste wat er is.”

Michel: “Na het werk en in het weekend rijd ik graag op mijn motor. En gamen, dat doe ik ook!”

Ben jij ook enthousiast geworden over werken bij Bilfinger na het verhaal van de familie Beerens? Of ken jij iemand die ook een mooie loopbaan wil opbouwen? 

BEKIJK ONZE VACATURES!

Andere collega's bij Team Bilfinger

captcha
Ihre Nachricht an
captcha