Kontakt
Unter Umständen sind Sie an der Website von Bilfinger in %s interessiert.
Andernfalls wählen Sie hier Ihre gewünschte Länderseite aus.
+

Robert Spruit - uitvoerder

 

 

We hebben nu een heel mooi team wat er voor elkaar is. Die hechte band en die sfeer, dat is zo belangrijk. Als mensen bereid zijn om elkaar te helpen kan je alles samen oplossen. Dus dat blijven we dan ook benadrukken: je moet projecten samen draaien."

Het verhaal van Robert

Hoe ben je bij Bilfinger terecht gekomen?

“Ik ben na mijn opleiding Integrale Veiligheid bij Bilfinger begonnen als HSEQ Officer. Dat heb ik vijf jaar gedaan en vond ik ook heel erg leuk. Maar, ik wilde doorgroeien en in die functie zou dat betekenen dat ik meer kantoorwerk zou gaan doen. Ik wil graag juist buiten aan de slag zijn. Het bedrijf en de locatie waar ik werk vind ik wel heel erg leuk, dus toen heb ik intern navraag gedaan. Ik kreeg de kans om als uitvoerder bij de discipline Painting te starten. Mijn eerste stap was om mee te gaan schilderen om het vak te gaan begrijpen. Zo leerde ik het vak steeds beter kennen en maakte ik stappen om zelf een ploeg te leiden. Nu ben ik ongeveer een jaar uitvoerder en vanuit deze functie heb ik nu ook weer doorgroeimogelijkheden. Het is mooi dat dat kan bij Bilfinger; overstappen naar een heel ander vakgebied. ’’

Wat vind je leuk aan jouw werk?

“Om te beginnen werk ik graag met mensen. En ik vind het heel fijn om ook buiten aan het werk te zijn – dicht op de werkvloer. Dan heb je veel meer affiniteit met het uitvoerende werk dan wanneer je binnen op kantoor bezig bent. Nu is het ongeveer 50/50 buiten. Daardoor leer ik heel veel over de techniek en is iedere dag anders.  Het is een hele dynamische omgeving.”

Hoe belangrijk is teamwork bij Bilfinger?

“Heel belangrijk. Niet alleen voor de efficiëntie, maar ook voor de sfeer. Voor mij is de sfeer het allerbelangrijkste en daar ben ik nu ook deels verantwoordelijk voor. We hebben nu een heel mooi team wat er voor elkaar is. Die hechte band en die sfeer, dat is zo belangrijk. Als mensen bereid zijn om elkaar te helpen kan je alles samen oplossen. Dus dat blijven we dan ook benadrukken: je moet projecten samen draaien.”

Hoe ziet jouw toekomst eruit bij Bilfinger?

“Dat staat nog heel erg open voor mij. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Misschien ga ik iets doen bij een andere discipline of een andere locatie. Maar eerst ga ik me richten om me door te ontwikkelen in deze rol. Het feit dat ik mezelf ontwikkel en dat ik me op mijn plek voel vind ik het belangrijkste. Zo maak ik ook deel uit van het Bilfinger OPEX-netwerk om als bedrijf te blijven verbeteren en kennis te delen met young potentials van andere disciplines en locaties.“

Hoe zou je de cultuur bij Bilfinger beschrijven?

“De collega’s hier hebben echt passie voor het werk en hart voor de zaak. Hoe we met elkaar omgaan is alles behalve hiërarchisch, er hangt echt een familiesfeer en het is een hechte club. Mensen zijn betrokken bij elkaar en er is begrip voor persoonlijke omstandigheden. We horen ook vaak dat er voor veel collega’s geen verschil zit in de omgang met mensen die direct voor Bilfinger werken, of via een onderaannemer. Dat is ook precies wat je wil.”

Waarom ben je trots om bij Bilfinger te werken?

“Die betrokkenheid en hechte band van collega’s is echt heel mooi om te zien. En de projecten die we met elkaar realiseren; zo hebben we een project afgerond waarbij we in twee weken rond de klok gewerkt hebben en 600m2 TSA (Thermal Sprayed Aluminium – een conserveringstechniek) hebben aangebracht. Dan ben ik echt trots om te werken bij Bilfinger!”

Waarom zouden nieuwe collega’s bij Bilfinger moeten komen werken?

“Je kan er hier echt uithalen wat erin zit. Er zijn heel veel kansen om je te ontwikkelen. Met opleidingen en cursussen of door dingen gewoon in de uitvoering te leren. Bilfinger is een heel plat bedrijf. De directie, bijvoorbeeld, komt regelmatig op de werklocaties en is heel benaderbaar. Ze staan ook open voor nieuwe ideeën of feedback. Dat is heel positief aan Bilfinger en daardoor voelt het voor mij als een familiebedrijf.”

Klinkt het verhaal van Robert jou als muziek in de oren, en wil je ook een carrière opbouwen bij Bilfinger?

BEKIJK ONZE VACATURES 

Andere collega's bij Team Bilfinger

captcha
Ihre Nachricht an
captcha