Kontakt
Unter Umständen sind Sie an der Website von Bilfinger in %s interessiert.
Andernfalls wählen Sie hier Ihre gewünschte Länderseite aus.
+

Brain Meijer- Isolatiemonteur (en monteur steigers, NDO-er)

 

 

Wat ik heel mooi aan mijn vak vind is, als we klaar zijn met een klus het eindproduct er echt weer top uitziet. Het glimt dan weer mooi en de isolatie zit er weer op voor de komende jaren. Je ziet waar je het voor doet aan het einde van de dag."

Het verhaal van Brian 

Hoe ben je bij Bilfinger terecht gekomen?

“Ik heb in eerste instantie de koksopleiding gedaan, heel iets anders dus! Maar dat was me iets te stressvol, dus koken is nu een hobby geworden. Via mijn vader kwam ik terecht bij Bilfinger. Zij zochten collega’s en ik ben technisch wel handig. Toen heb ik via Bilfinger de opleiding isolatieplaatwerker gedaan bij het OOI (Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Isolatiebranche).

Hoe is je carrière tot nu toe verlopen?

“Ik ben naast isolatiemonteur ook eerste monteur steigers en inmiddels heb ik bij Bilfinger ook nog wat cursussen gedaan voor NDO (Niet-destructief Onderzoek). En ik heb laatst mijn IRATA Level I gehaald voor rope access werkzaamheden. Dat betekent dat ik werkzaamheden mag uitvoeren terwijl ik ‘in de touwen’ hang, in plaats van dat je bijvoorbeeld op een steiger staat. Dat vind ik echt heel leuk om te doen. Er komt wel veel kijken bij zo’n opleiding en het is fysiek ook wel zwaar. Ik zou graag ook mijn Level II en misschien wel Level III willen halen. Van mij mag er veel meer rope access werk zijn! Alles bij elkaar werk ik het meest als isolatiemonteur, maar ben ik breed inzetbaar voor allerlei disciplines.”

Hoe ziet jouw dag er meestal uit?

“Normaal gesproken ben ik rond 07:00 op locatie. Dan ga ik aan de slag met mijn team. We halen de vergunning op en overleggen nog  even wat we die dag gaan doen en of er nog bijzonderheden zijn, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid. Een project begint natuurlijk met het opmeten van isolatie. Die afmetingen sturen we dan door naar de werkplaats. Hier, of in Roosendaal, waar het prefab centrum van Bilfinger zit. Daar maken de collega’s  het plaatwerk geheel op maat en sturen het weer naar de locatie. En gaan wij hier aan de slag met isolatie demonteren en monteren.’’

Als we klaar zijn komt de klant nog even controleren en moeten we soms nog kleine aanpassingen doen. Het belangrijkste is immers dat de klant tevreden is. Aan het einde van dag moet alles netjes worden opgeruimd. Ikzelf ga meestal alvast kijken naar de planning van de volgende dag, eventueel voorbereidingen treffen en met de klant overleggen. ”

Waarom blijf jij je werk interessant vinden?

“Ik vind het een uitdaging om probleemoplossend bezig te kunnen zijn. Bij sommige locaties is bij de bouw van de fabriek niet echt rekening gehouden met de isolatie. Dan zijn de pijpleidingen soms lastig te bereiken, of moeten er rare bochten worden gemaakt. Dat moet je op weten te lossen. En als je het voor elkaar krijgt, dan heb je toch weer iets moois met elkaar gedaan!”

Hoe ziet het team eruit?

“We werken momenteel met zijn drieën in een vast team. Over een aantal weken komt er hopelijk weer iemand bij. Eén iemand heeft ook NDO-cursussen gedaan. Het leuke daaraan is dat je  multifunctioneel bent als team. Dat je alles als team kan oplossen; een steiger opbouwen, isolatie verwijderen, onderzoeken en isolatie er weer op.”

Hoe belangrijk is teamwork voor jou?

“Als je met een kleiner team werkt is het heel belangrijk dat je collega’s hebt die je vertrouwt en die zelfstandig kunnen werken. En natuurlijk dat ze naar me toe komen als er iets is. Dus teamwork is heel belangrijk, net als vakmanschap.  Als het niet lukt om iets volgens plan uit te voeren, lossen we dat altijd samen op.”

Wat maakt je trots om bij Bilfinger te werken?

“Wat ik heel mooi aan mijn vak vind is, als we klaar zijn met een klus het eindproduct er echt weer top uitziet. Het glimt dan weer mooi en de isolatie zit er weer op voor de komende jaren. Je ziet waar je het voor doet aan het einde van de dag. Daarom heb je echt eer van je werk. En natuurlijk ben ik ook trots als de klant weer helemaal tevreden is!”

Waarom zouden nieuwe collega’s bij Bilfinger moeten komen werken?

“We hebben een heel leuk jong team hier in het noorden. Er zijn genoeg mogelijkheden om te groeien en er is veel gezelligheid; er is altijd wel wat te beleven. Het werkt hier gewoon heel prettig.”

Wat doe je graag buiten werkuren?

“Koken natuurlijk en met vrienden lekker eten. Daarnaast met de hond wandelen, en een beetje klussen in mijn nieuwe huis.’’

Klinkt werken bij Bilfinger jouw als muziek in de oren na het verhaal van Brian? Wij zoeken nog meer talent!

BEKIJK ONZE VACATURES 

Andere collega's bij Team Bilfinger

captcha
Ihre Nachricht an
captcha