Kontakt
Unter Umständen sind Sie an der Website von Bilfinger in %s interessiert.
Andernfalls wählen Sie hier Ihre gewünschte Länderseite aus.
+

Marcel van der Vries - Meewerkend voorman isolatie

 

 

Bilfinger is een stabiele werkgever waar dingen gewoon goed geregeld zijn. Dat is belangrijk. Daarnaast natuurlijk de collega’s. Ik werk met een goede, duidelijke en transparante projectleider. En dat vind ik ook erg belangrijk. Kortom: voor mij is het gras niet groener aan de overkant!"

Het verhaal van Marcel

Hoe ben je bij Bilfinger terecht gekomen?

“Toen ik 18 jaar was, zocht ik een baan. In het ‘Nieuwsblad van het Noorden’ zag ik een advertentie en daar heb ik op gesolliciteerd. Ik vond technisch tekenen heel erg leuk om te doen, dus de functie van isolatiemonteur sprak me aan. Ik ben begonnen met een leerwerktraject en begon in de werkplaats met het maken van plaatwerk. Later ging ik ook zelf monteren en demonteren bij fabrieken zoals de NAM, Friesland Campina en Delamine. Inmiddels ben ik doorgegroeid tot meewerkend voorman. Omdat de regio Noordoost-Nederland waar ik werk zo groot is, betekend dat dat ik eigenlijk heel veel dingen oppak; van opnemen tot klanten bezoeken, en natuurlijk het aansturen van mijn team."

Waarom werk je al 34 jaar bij Bilfinger?

“Bilfinger is een stabiele werkgever waar dingen gewoon goed geregeld zijn. Dat is belangrijk. Daarnaast natuurlijk de collega’s. Ik werk met een goede, duidelijke en transparante projectleider. En dat vind ik ook erg belangrijk. Kortom: voor mij is het gras niet groener aan de overkant!”

Wat houd je functie in?

“Ik werk meestal met een klein team van vier à vijf collega’s, afhankelijk van de projecten. Maar soms zijn dat er wel 60, bij een groot project. Officieel ben ik meewerkend voorman, maar omdat deze regio zo groot en redelijk versplinterd is qua werk, pak ik eigenlijk veel verschillende taken op. Ik heb dus veel variatie in mijn dag. Ook omdat hier in het noorden de locaties waar ik voor werk verspreid zitten; ik werk op fabrieken in Zwolle, Bijlen, Delfzijl, etc. Dan is het belangrijk dingen goed te plannen, maar ook dat je je team kunt vertrouwen, omdat je niet overal bij kunt zijn.

Om een voorbeeld te geven van wat ik doe bij een project voor een energiecentrale waar één keer per jaar een onderhoudsstop is: Ik begin met het opnemen van de werkzaamheden. Op basis van mijn tekeningen wordt in ons prefab centrum in Roosendaal of hier in Groningen het plaatwerk gemaakt; dat gaat eigenlijk altijd goed en het past altijd. Daarna doe ik ook calculaties en de werkvoorbereiding. Bij grotere klussen wordt dat overigens gedaan door de werkvoorbereider en calculators. Vervolgens zorg ik in overleg met de projectleider dat er materiaal wordt besteld en dat er genoeg mensen zijn om het werk uit te voeren. Tijdens het werk moet ik ervoor zorgen dat het op tijd af is, en natuurlijk overleggen met collega’s van andere disciplines zoals steigerbouw en eventueel andere onderhoudswerkzaamheden, zodat alles naadloos op elkaar aansluit. Of ik zelf ook nog weleens isoleer? Jawel hoor, soms ben ik zelf ook in de werkplaats bezig of met montage op de werklocatie, als het nodig is. Maar ik vind het belangrijk om mijn team het vertrouwen te geven om dingen zelf op te pakken.”

Waarom blijft jouw werk leuk?

“Ik vind het sowieso erg prettig om in de techniek te werken. Het is zo mooi om te kunnen zien dat, als je klaar bent met een project, je iets moois hebt gemaakt met zijn allen. Dat er vanuit een tekening zoiets moois tot stand komt. Je hebt veel voldoening van je werk. Daarnaast heb ik heel veel variatie in mijn dag. Én ik vind het heel uitdagend om sommige processen helemaal zelf te beheren; de communicatie met de klant, het papierwerk, het uitvoeren van het werk en weer terugkoppelen naar de klant. Daarmee krijg ik ook veel verantwoordelijkheid en ook weer die voldoening als er dan echt vakwerk is geleverd.”

Hoe belangrijk is teamwork voor jou?

“Ik vind het belangrijk dat als je goede collega’s hebt die competenties hebben, om hen het vertrouwen te kunnen geven om zelfstandig aan de slag te gaan. Dan kan ik zelf dingen loslaten, om bij andere werkzaamheden weer de puntjes beter op de i te kunnen zetten.  Maar natuurlijk kan mijn team altijd bij me terecht met vragen. Ik vind het ook leuk om collega’s te coachen, met opmeten bijvoorbeeld. Ik denk dat samenwerken heel belangrijk is, ook om bijvoorbeeld toekomstige nieuwe collega’s op te leiden.’’

Waarom zouden nieuwe collega’s moeten kiezen voor Bilfinger?

“Als je gaat isoleren, leer je echt een ambacht. Je kunt hier echt wat leren en een loopbaan beginnen. Zo hadden we vorig jaar een nieuwe collega die een speciaal traject bij ons terechtkwam. Hij deed heel erg zijn best en werkte netjes. Hij had plezier in zijn werk en wilde leren. Inmiddels heeft hij zich goed ontwikkeld en is hij ook vast in dienst gekomen. Dat is supermooi om te zien.

Dus als je een ambacht wil leren, doorgroeikansen wil hebben en opgeleid wil worden en ook nog eens bij een bedrijf wil werken waar zaken goed geregeld zijn, moet je solliciteren bij Bilfinger!”

Wat doe je graag buiten werkuren?

“Ik heb heel veel aan parachutespringen gedaan. Ik heb wel 600 sprongen gemaakt! Inmiddels ben ik gestopt maar heb ik een nieuwe hobby: Koud water- en ijszwemmen. Dat is heel goed voor je immuunsysteem. Ik gebruik dan de ‘Wim Hof’-methode voor mijn ademhaling.”

 

Wil jij ook een carriere met doorgroeikansen bij een stabiel bedrijf? Ga aan de slag als isolatiemonteur of in één van onze andere functies! 

JOBS.BILFINGER.COM

Andere collega's bij Team Bilfinger

captcha
Ihre Nachricht an
captcha