Kontakt
Unter Umständen sind Sie an der Website von Bilfinger in %s interessiert.
Andernfalls wählen Sie hier Ihre gewünschte Länderseite aus.
+

Dan Caska - isolatiemonteur 

 

 

Je hebt je hersens nodig, maar het is ook fysiek werk. Ik kan het me niet voorstellen dat ik de hele dag achter een bureau zou moeten zitten! De combinatie van werken met mijn handen en mijn hoofd is ideaal."

Het verhaal van Dan

Hoe ben je bij Bilfinger terechtgekomen?

“Ik kom oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, New Jersey om precies te zijn. Ik ben ongeveer 2,5 jaar geleden naar Nederland verhuisd. In de VS werkte ik ook als isolatiemonteur en wist dat er hier in Nederland veel mogelijkheden om in hetzelfde vakgebied te blijven werken. Dus toen ik hier naartoe kwam begon ik met zoeken naar isolatiebedrijven. Ik stuurde mijn cv naar meerdere bedrijven, waaronder Bilfinger. Zij reageerde bijna meteen, wat al goed voelde. Daarnaast vond ik Bilfinger tijdens de gesprekken overkomen als een open bedrijf waar ik me welkom voelde. En het sprak me ook aan dat Bilfinger een groot bedrijf is met veel werk en dus veel kansen.”

Wat vind je leuk aan je werk?

“Ik vind het fijn om de hele dag buiten te zijn. En ik werk met heel veel verschillende collega’s uit verschillende culturen. Daarnaast is het werk interessant. Je hebt je hersens nodig, maar het is ook fysiek werk. Ik kan het me niet voorstellen dat ik de hele dag achter een bureau zou moeten zitten! De combinatie van werken met mijn handen en mijn hoofd is ideaal.”

Hoe ziet het team eruit?

“Het basisteam blijft hier ongeveer hetzelfde met de voorman, uitvoerder, projectleider etc. Daarnaast werken we met isolatiemonteurs van onderaannemers en die wisselen. Maar ik werk ook regelmatig in mijn eentje. Ik kom dus in contact met veel verschillende collega's– en dat vind ik leuk. Het houdt het interessant om veel variatie te hebben; soms werk ik alleen, soms ben ik met het basisteam en dan weer met de collega’s van onderaannemers.”

Hoe belangrijk is teamwork voor jou?

“Heel erg belangrijk! Het is van belang voor alles in het leven, lijkt me. Maar als je met zwaar materiaal werkt, bijvoorbeeld, moet je op elkaar kunnen vertrouwen en samen kunnen werken. En ik vind iedereen met wie ik werk aardig en dat is wel zo leuk.”

Hoe zou je de cultuur van Bilfinger beschrijven?

“Het belangrijkste is; veiligheid voorop. Dat is de belangrijkste prioriteit. En de cultuur is heel open. Als een ‘buitenstaander’ heb ik het gevoel dat ik echt onderdeel ben van het team en er wordt voor mij uitgekeken. Ik werd meteen geaccepteerd door iedereen. Ik denk dat dat een hele goede cultuur is voor een werkplek. En je krijgt hier veel vrije dagen, zeker vergeleken met de VS, dat waardeer ik ook zeer!”

Hoe ziet jouw toekomst bij Bilfinger eruit?

“Ik zou ooit graag een leidinggevende rol hebben, zoals voorman. Daarvoor moet ik eerst mijn taalvaardigheid verbeteren en zorgen dat ik Nederlands spreek (dit interview is afgenomen in het Engels en vertaald), dus dat is mijn huidige doel. Hopelijk kan ik, als ik dat gedaan heb, snel doorgroeien. Ik wil verschillende trainingen en opleidingen doen om dat te bereiken. Zoals opmeetopleidingen of leiderschapstrainingen. Dat is ook zeker mogelijk bij Bilfinger. Ik vind het belangrijk dat ik me breed kan ontwikkelen en goed opgeleid ben.”

Waarom ben je trots om bij Bilfinger te werken?

“Het isolatiewerk zelf maakt me trots. Als je het gemonteerd hebt blijft het weer voor ruim 20 jaar zitten, dus het moet van hoge kwaliteit zijn en goed blijven functioneren. Als het er allemaal mooi en correct uitziet, ben ik echt trots op mijn werk; ik ben gek op het vakmanschap.”

Waarom zouden mensen bij Bilfinger moeten komen werken?

“Bilfinger is een stabiel bedrijf met genoeg werk, nu en in de toekomst. Daarnaast wordt je goed behandelt en je verdient een goed salaris!”  

Wil jij ook werken voor een stabiel bedrijf en net zoveel variatie in jouw dag als Dan? Bekijk onze vacatures op: 

JOBS.BILFINGER.COM 

 

Andere collega's bij Team Bilfinger

captcha
Ihre Nachricht an
captcha