Kontakt
Unter Umständen sind Sie an der Website von Bilfinger in %s interessiert.
Andernfalls wählen Sie hier Ihre gewünschte Länderseite aus.
+

Adnan Vehbovic - Assistent systeembeheerder

 

 

Ik vind het inhoudelijk erg leuk werk. Het is heel gevarieerd; de ene keer ben je met hardware bezig zoals printers, en dan weer met een nieuwe software-applicatie. Maar het leukste vind ik om een collega uit de brand kan helpen, zodat die weer verder kan met zijn of haar werk."

Het verhaal van Adnan

Hoe ben je bij Bilfinger terecht gekomen?

“Ik heb MBO Systeembeheerder niveau 4 gestudeerd. Na mijn studie werkte ik voor een detacheringsbureau. Dat betekende steeds een andere werkgever, een andere plaats in Nederland en op andere tijden. Op een gegeven moment zocht ik iets met meer vastigheid. Dus toen ging ik solliciteren. Ik solliciteerde vrijdag bij Bilfinger, en ze wilde dat ik die maandag al zou beginnen, haha.“

Waarom heb je toen gekozen voor Bilfinger?

“Naast het feit dat Bilfinger mij een regelmatige baan kon bieden, zijn ook de secundaire arbeidsvoorwaarden interessant. Daarnaast is het IT-team heel erg hecht. Toen waren we nog minder georganiseerd dan nu, maar we vulde als vanzelf voor elkaar alle gaten op. Sowieso was er  sprake van een familiesfeer bij Bilfinger, wat mij heel erg aansprak.”

Hoe ziet het team eruit?

“Toen ik net begon deed iedereen in het team eigenlijk alles. Nu zijn de rollen wat beter verdeeld. Dat moet ook wel, want sinds ik bij Bilfinger ben begonnen is het bedrijf flink gegroeid. In totaal zijn we met acht man, inclusief de manager. Ik en twee collega’s zijn verantwoordelijk voor het systeembeheer, we hebben twee netwerkspecialisten en twee applicatie-specialisten. Ondanks dat de rollen nu iets beter gedefinieerd zijn, zijn we nog steeds een heel hecht team, waarbij we proberen om zo veel mogelijk de taken van elkaar over te nemen als dat nodig is. We helpen elkaar. Teamwork is dus heel erg belangrijk bij ons.”

Waarom blijf jij je werk leuk vinden?

“Ik vind het inhoudelijk erg leuk werk. Het is heel gevarieerd; de ene keer ben je met hardware bezig zoals printers, en dan weer met een nieuwe software-applicatie. Maar het leukste vind ik om een collega uit de brand kan helpen, zodat die weer verder kan met zijn of haar werk. Bijvoorbeeld iemand op een werklocatie die snel een werkbon moet maken, maar waarbij dat niet lukt. Of een belangrijke directievergadering waar iets op IT-gebied niet werkt. Daar krijg je dan ook waardering voor.”

Hoe ziet jouw dag er meestal uit?

“Bij ons zou je eigenlijk wel dag en nacht aan het werk kunnen zijn, haha. Er is genoeg te doen. Maar meestal begin ik de dag met de ongelezen mails en openstaande tickets (hulpvragen van collega’s) en werk ik die één voor één af. Dit kunnen hele uiteenlopende vragen zijn. Dan gaat ook vaak de telefoon voor acute problemen, of krijg ik via andere kanalen vragen. En help ik natuurlijk mijn collega’s daar waar het nodig is, zoals het mailmigratie project. Ik ben echt een manusje-van-alles. Het leuke daaraan is dat je een brede kennis ontwikkelt van verschillende onderwerpen en applicaties. Bovendien heb ik daardoor veel contact met alle Bilfinger collega’s, wat ik ook erg leuk vind.“

Waarom zouden nieuwe collega’s voor Bilfinger moeten kiezen?

“Ik denk dat Bilfinger in de jaren dat ik hier zit steeds professioneler en vooruitstrevender is geworden. Dat maakt het leuk om als nieuwe (IT) collega bij Bilfinger aan te sluiten. Daarnaast zijn de collega’s heel erg leuk op IT maar ook daarbuiten. Dat is natuurlijk heel belangrijk. Ook niet onbelangrijk; ik vind de (secundaire) arbeidsvoorwaarden bij Bilfinger vergeleken bij andere bedrijven goed!”

Klinkt werken bij Bilfinger jouw als muziek in de oren na het verhaal van Adnan? Wij zoeken nog meer talent!

BEKIJK ONZE VACATURES 

Andere collega's bij Team Bilfinger

captcha
Ihre Nachricht an
captcha