Kontakt
Unter Umständen sind Sie an der Website von Bilfinger in %s interessiert.
Andernfalls wählen Sie hier Ihre gewünschte Länderseite aus.
+

Inspectie en onderhoud T-Steiger Shell Chemicals Park Moerdijk

Klant:

Shell Chemicals Park Moerdijk

Locatie:

Moerdijk, Nederland

Scope: 

Shell wilde in het kader van een grootschalig onderhoudsprogramma al het leidingwerk en de supports van hun verlaadsteiger (‘T-steiger’) inspecteren op hun huidige toestand. Daarvoor moest de T-steiger toegankelijk gemaakt worden. Een steiger eromheen bouwen zou tijdrovend en ingewikkeld zijn in verband met de beschikbare ruimte. Ook zou een steiger een forse extra windbelasting opleveren voor de T-steiger. Voorzieningen om dit te verminderen zouden de steiger kostbaar maken. Daarnaast was er behoefte om heel snel de resultaten van de inspecties te weten. Aanvullend was er de vraag naar extra ondersteuning op inspectiegebied. 

Bilfinger maakte voor deze specifieke opdracht gebruik van een team met acht in-house rope access-technicians van Bilfinger Height Specialists. We trainden onze technicians aanvullend door Bilfinger NDT Services om gedegen visueel onderzoek uit te kunnen voeren en leverden aanvullende dienstverlening voor de rapportage van deze inspecties conform de eisen van het Shell-systeem.  

Vervolgens worden leidingen verwijderd en vervangen door onze Piping & Mechanical specialisten. Bilfinger pakt dit het onderhoud van de t-steiger voor Shell multidisciplinair aan door de inzet van steigerbouw, rope access, piping en mechanische werkzaamheden, en painting. Om dit zo efficiënt mogelijk te organiseren bekeken we samen hoe we de bereikbaarheid van de leidingen voor deze klus veilig en efficiënt konden uitvoeren. Er werd gekozen voor een combinatie van steigerbouw en rope access. 

Er zijn veiligheidslijnen gespannen langs de gehele t-steiger waarmee de rope access technicians kunnen werken aan het lossnijden van de leidingen die stukje voor stukje worden verwijderd met rollers onder de leiding. Ook de nieuwe leidingen worden stukje voor stukje geplaatst door rope access technicians en ter plekke aan elkaar gelast. 

Tijdens de werkzaamheden moeten er ook schepen kunnen aanmeren bij de steiger. Om niet te hoeven stoppen met de laswerkzaamheden als er een schip aangemeerd ligt, is er een speciale lastent ontwikkeld met een afzuigsysteem. De lasrook wordt afgezogen zodat deze niet bij de schepen terecht kan komen, en er wordt verse lucht aangevoerd vanuit een safe area voor de lassers zelf. Zo kunnen zowel de lassers en de scheepsbemanning veilig aan het werk bij de steiger.

Als het laswerk van een leiding klaar is wordt dit geïnspecteerd met niet-destructief onderzoek, getest met een hydrotest en zorgen onze schilders voor een beschermende coating.

Toegevoegde waarde van Bilfinger

  1. Een grote financiële besparing.
  2. Doorlooptijdverkorting tot wel vier maanden.
  3. Eén aanspreekpunt vanuit Bilfinger voor alle werkzaamheden.
  4. Innovatieve oplossing voor de laswerkzaamheden.

Doordat we niet de gehele T-steiger in de steigers hoeven te zetten voor deze inspectie, besparen we veel geld. Bovendien gaat het vele malen sneller. Ik denk dat we zeker vier maanden tijdwinst boeken hiermee."

Kees Krijnen Maintenance supervisor external corrosion Shell
captcha
Ihre Nachricht an
captcha